GALERIE FOTO După 16 ani de muncă în străinătate, un bărbat din Alba a deschis acasă o fabrică de chipsuri naturale

Un bărbat din Alba Iulia, care a muncit 16 ani în Spania, s-a întors acasă unde şi-a deschis o fabrică de chipsuri naturale, acesta spunând că produsul său este fără aditivi alimentari sau conservanţi, şi că a investit în afacere 13.000 de euro, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2004 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO După 16 ani de muncă în străinătate, un bărbat din Alba a deschis acasă o fabrică de chipsuri naturale

GALERIE FOTO După 16 ani de muncă în străinătate, un bărbat din Alba a deschis acasă o fabrică de chipsuri naturale

VEZI GALERIA FOTO MAI JOS

Horea Nicolae Josan Alba a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că a trăit ”exodul occidentului, ca toată lumea”, învăţând, în acest timp, foarte multe despre agricultură. În Spania a lucrat în construcţii, alimentaţie publică şi la o tipografie, iar ideea de a începe o afacere cu chipsuri sută la sută naturale i-a venit după o discuţie cu un prieten, care i-a spus că astfel de produse nu există în România.

„Chipsuri d`Alba sunt o alternativă la brandurile puternice, iar afacerea am demarat-o dorind să ofer un produs 100% natural. Altceva în afară de cartofi, ulei şi sare nu se găseşte în aceste pungi. În prezent, nu pot să spun că este o afacere profitabilă, însă sunt fericit când văd că produsele se vând în magazine, baruri şi restaurante din Alba şi am ajuns să am desfacere şi în judeţele Mureş şi Braşov”, a spus administratorul fabricii, Horea Nicolae Josan Alba.

Bărbatul este singurul angajat al fabricii şi susţine că profitul nu este mare, ci cât un salariu care variază între 1.000 şi 1.500 de lei. Are, totuşi, şi ceva să-şi reproşeze.

„Am avut pierderi mari la început din cauza calităţii slabe, însă am lucrat la asta”, spune adrministratorul fabricii de chipsuri.

Afacerea lui este deschisă de doi ani, iar o parte dintre consumatori s-au plâns că chipsurile sunt prea uleioase. Horea Josan şi-a însuşit criticile şi spune că lucrează zilnic la creşterea calităţii. Pentru chipruile naturale foloseşte cartofi româneşti, cumpăraţi de la ţărani.

„Pentru produsul meu, cartofii româneşti sunt foarte buni. Îi cumpăr direct de la ţărani, de la producători, pentru a fi sigur de calitatea lor. În privinţa produselor mele pot să spun că sunt multe opinii. Unii le apreciază că sunt naturale, alţii spun că sunt diferite, în sensul bun al cuvântului, însă sunt şi oameni care susţin că nu le plac. Este loc pe piaţă pentru toată lumea. Îi înţeleg, la început am avut o calitate mai slabă. Şi eu, dacă aş fi cumpărat un produs care nu mi-a plăcut, a doua oară nu mai plăteam pentru el”, povesteşte bărbatul.

O pungă de chipsuri, care are 74 de grame, pleacă de la el cu 1,8 lei, un preţ ”cadou” a spus Horea, având în vedere că adaosul e de doar 40 de bani.

”Văd că unii în magazine îşi pun 30, 50, 70 de bani, alţii vând punga chiar cu patru lei. Tipul acesta de afacere se bazează pe volum şi, deocamdată, nu am. Vând cam 3.000 de pungi într-o lună”, a mai spus Horea.

Pungile în care sunt ambalate chipsurile sunt simple, colorate cu galben, iar pe ele scrie ”100 autentic”, ”cartofi prăjiţi” şi ”gust de-al nostru”.

Dacă ar reuşi să crească afacerea, banii i-ar investi în retehnologizare.

„Dacă reuşesc să cresc afacerea, investesc banii pentru a mă retehnologiza. Procesul de producţie e simplu. Am o maşină care spală cartofii, una de curăţat şi alta de tăiat. Îi bag în friteuză, îi las la scurs, se sărează, îi aleg, îi las să se răcească, iar apoi îi ambalez”, a spus acesta.

Horea Josan a declarat că în barurile şi restaurantele din Spania chipsurile sunt incluse în preţul băuturilor şi ar vrea să ”implementeze acest concept şi în România, cel puţin la bere”.

Cu toate că afacerea nu îi merge extraordinar, bărbatul spune că nu regretă investiţia deoarece ”Chipsuri d`Alba” sunt o mândrie personală.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici