Gazoductul Nord Stream 2 a ajuns, până acum, la costuri de 4,8 miliarde de euro

Gazprom şi partenerii săi din cadrul proiectului Nord Stream 2 au investit un total de 4,8 miliarde de euro în construcţia gazoductului până în iunie 2017, a declarat Paul Corcoran, directorul financiar al companiei Nord Stream 2 AG, citat de agenţia de presă rusă Tass.

281 afișări
Imaginea articolului Gazoductul Nord Stream 2 a ajuns, până acum, la costuri de 4,8 miliarde de euro

Gazoductul Nord Stream 2 a ajuns, până acum, la costuri de 4,8 miliarde de euro

„Până acum avem 2,4 miliarde de euro de la Gazprom şi 2,4 miliarde de euro de la partenerii noştri din Vest. Astfel că, în total, avem 4,8 miliarde la sfârşitul lunii iunie”, a declarat Paul Corcoran.

„Am primit 96% din conducte, am învelit în beton 55% din aceste conducte şi am mobilizat navele pentru ele. Astfel că suntem bine pregăţiti şi în grafic”, a mai adăugat oficialul.

Nord Stream 2 este un gazoduct de 1.200 de kilometri care va lega Federaţia Rusă de Germania, prin Marea Baltică. Proiectul are, pe de o parte, scopul de a livra gaz direct Germaniei - cel mai mare importator european de gaz rusesc -, dar pe de altă parte, de a ocoli Ucraina. Acest ultim obiectiv are rolul de a reduce dependenţa Rusiei de Ucraina în calitate de stat de tranzit - lucru cu atât mai problematic pentru Rusia după izbuncnirea crizei din Ucraina, în 2014.

Capacitatea Nord Stream 2 va fi de 55 de miliarde de metri cubi de gaz, la care se vor mai adăuga încă 55 de miliarde de metri cubi transportaţi prin Nord Stream 1. Conform datelor oferite de British Petroleum, consumul anual de gaz al Germaniei a fost, în 2017, de 90,2 miliarde de metri cubi de gaz. Acest lucru ar înseamna că cele două conducte Nord Stream ar putea acoperi, integral, consumul anual al Germaniei.

Darea în utilizare a conductei Nord Stream 2 este programată pentru ultima parte a anului 2019.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici