Gazprom înfiinţează o companie pentru construcţia gazoductului ruso-turc

Gigantul rus Gazprom a anunţat luni înfiinţarea unei noi companii, denumită Gazprom-Russkaya, care se va ocupa de construcţia gazoductului ce va lega Rusia de Turcia, conductă menită să înlocuiască proiectul South Stream, la care autorităţile de la Moscova au renunţat la începutul lunii.

122 afișări
Imaginea articolului Gazprom înfiinţează o companie pentru construcţia gazoductului ruso-turc

Gazprom înfiinţează o companie pentru construcţia gazoductului ruso-turc (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Gazprom-Russkaya va avea sediul social în Sankt Petersburg, a declarat purtătorul de cuvânt al Gazprom, Sergey Kupriyanov, relatează agenţia Tass.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat săptămâna trecută că Rusia nu poate continua realizarea proiectului de gazoduct ruso-italian South Stream din cauza obiecţiilor Comisiei Europene.

În locul South Stream, Rusia se va orienta spre livrarea de gaz către Turcia, prin intermediul unei alte conducte care traversează Marea Neagră, a adăugat el.

Noul gazoduct va avea o capacitate anuală de transport de 63 de miliarde de metri cubi. Aproximativ 14 miliarde de metri cubi de gaz vor fi livrate Turciei, restul cantităţii urmând să fie furnizată altor ţări europene.

Potrivit directorului general al Gazprom, Aleksei Miller, rolul Ucrainei ca ţară de tranzit pentru gazele ruseşti "va fi redus la zero", spre beneficiul Turciei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici