Gazprom prelungeşte contractele la gaze cu Republica Moldova până la sfârşitul lui martie 2012

Gigantul rus în domeniul gazelor naturale Gazprom şi compania moldoveană Moldovagaz au prelungit contractele existente pentru furnizarea şi tranzitul gazelor naturale până la sfârşitul lui martie, a anunţat compania rusă joi, citată de cotidianul ucrainean Kyiv Post în ediţia electronică.

204 afișări
Imaginea articolului Gazprom prelungeşte contractele la gaze cu Republica Moldova până la sfârşitul lui martie 2012

Gazprom prelungeşte contractele la gaze cu Republica Moldova până la sfârşitul lui martie 2012 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În decembrie 2006, cele două companii au semnat un contract de furnizare de gaze naturale pentru perioada 2007-2011. Preţul gazelor în perioada 2008-2011 era calculat potrivit unei formule de piaţă, la care erau aplicaţi coeficienţi de diminuare a preţului pentru perioada 2008-2010.

Gazprom şi Moldovagaz semnează contracte pentru tranzitul gazelor naturale pe teritoriul Republicii Moldova anual.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici