General Electric livrează turbine de 30 milioane de dolari pentru un parc eolian din România

Compania americană General Electric (GE) a încheiat cu firma Energia Verde Ventuno din Bucureşti, cu acţionariat italian, un contract de 30 milioane de dolari pentru livrarea a şapte turbine eoliene de 17,5 MW şi servicii de mentenanţă.

427 afișări
Imaginea articolului General Electric livrează turbine de 30 milioane de dolari pentru un parc eolian din România

General Electric livrează turbine de 30 milioane de dolari pentru un parc eolian din România (Imagine: Silviu Matei / MediafaxFoto)

Turbinele vor fi instalate în localitatea Cerna, judeţul Tulcea, şi vor asigura alimentarea cu electricitate a aproximativ 7.000 de locuinţe, potrivit unui comunicat al GE.

Proiectul firmei Energia Verde Ventuno este cofinanţat de Uniunea Europeană prin Programul operaţional sectorial pentru creşterea competitivităţii economice.

Energia Verde Ventuno este deţinută de Movipower Italia şi Energia Verde SA din Bucureşti, fiecare având un pachet de 47,5% din acţiuni. Firma Lux Renewable Holdings 2 din Luxemburg are 5% din titluri.

Energia Verde SA este controlată de Eurecna Italia, care deţine 60,4% din capital. Alţi acţionari ai firmei sunt Societa Finanziaria di Promozione della Cooperazione Economica con i Paesi dell'Est Europeo-Finest, care are un pachet de 24,6% din titluri, şi Mario Costariol SRL Italia, cu 9,6%.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici