General Motors recheamă 426.000 de vehicule în SUA pentru probleme la transmisie. La ce maşini au fost indentificate probleme

Grupul auto american General Motors (GM) a rechemat 426.000 de vehicule de pe piaţa americană pentru remedierea unei probleme la transmisie, potrivit unei notificări publicate vineri pe site-ul agenţiei americane pentru siguranţă rutieră.

1153 afișări
Imaginea articolului General Motors recheamă 426.000 de vehicule în SUA pentru probleme la transmisie. La ce maşini au fost indentificate probleme

General Motors recheamă 426.000 de vehicule în SUA pentru probleme la transmisie. La ce maşini au fost indentificate probleme (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Rechemarea se referă la 426.240 de modele Chevrolet Malibu, Pontiac GT6 şi Saturn Aura, înmatriculate în perioada 2007-2010, echipate cu cutii de viteză în patru trepte.

Problema este legată de o piesă a arborelui de transmisie, care se poate rupe, a explicat General Motors.

În acest caz, "conducătorul va putea să plaseze schimbătorul de viteze în poziţia de staţionare, dar s-ar putea ca arborele de transmisie să nu intre în această poziţie.

Din acest motiv, vehiculul ar putea să nu demareze sau ar putea să continue să ruleze după ce şoferul a ieşit din maşină, ceea ce ar putea conduce la producerea unui accident, a precizat GM.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici