Germania a înregistrat în martie cea mai mare creştere a numărului de şomeri din ultimii patru ani

Numărul de şomeri din Germania, cea mai mare economie a Europei, a crescut în martie cu 69.000 de persoane, comparativ cu luna anterioară, la un total de 3,4 milioane de persoane, marcând cel mai mare avans înregistrat în ultimii patru ani, potrivit Reuters.

5 afișări

Rata şomajului a urcat în martie la 8,1%, de la 8% în februarie, potrivit BBC.

Analiştii intervievaţi de Reuters au anticipat că aproximativ 55.000 de persoane au devenit şomere în martie.

Germania se îndreaptă în acest an către cea mai mare comprimare a economiei de după Al Doilea Război Mondial. Cu toate acestea, până în prezent, impactul problemelor economice asupra piaţei muncii a fost temperat de faptul că angajatorii au preferat să reducă programul de lucru, pentru a nu realiza disponibilizări.

"Locurile de muncă temporare încă limitează creşterea numărului de şomeri, dar trebuie să presupunem că piaţa muncii se va deterora şi mai mult, până în 2010", a declarat Stefan Muetze, analist la Helaba din Frankfurt.

Organizaţie pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) a estimat că rata şomajului din Germania va ajunge la 8,9% în 2009 şi la 11,6% în 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici