Germania are o creştere economică uşoară, pe fondul menţinerii inflaţiei la un nivel ridicat

Germania a înregistrat, în trimestrul al III-lea din 2022, o creştere economică de 0,3% comparativ cu trimestrul anterior, dar rata inflaţiei continuă să crească, atingând în luna octombrie nivelul de 10,4%, conform datelor oficiale anunţate vineri.

249 afișări
Imaginea articolului Germania are o creştere economică uşoară, pe fondul menţinerii inflaţiei la un nivel ridicat

În perioada iulie-septembrie, valoarea PIB-ului Germaniei a crescut cu 0,3% în raport cu trimestrul al II-lea din 2022, în timp ce creşterea este de 1,1% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2021, anunţă Oficiul german pentru Statistici (Destatis).

"După creşterea de 0,1% din trimestrul al II-lea al anului 2022, economia Germaniei continuă să înregistreze progrese, în pofida contextului economic mondial dificil, afectat de pandemie, de problemele din reţelele de aprovizionare, de preţurile mari şi de războiul din Ucraina. În trimestrul al III-lea din 2022, performanţele economice au fost stimulate în primul rând de consumul privat", precizează Oficiul german pentru Statistici, într-un raport vizualizat de agenţia MEDIAFAX.

În acelaşi timp, potrivit estimărilor oficiale, rata inflaţiei a atins nivelul de 10,4% în octombrie 2022, comparativ cu aceeaşi lună din 2021. În septembrie, rata anuală a inflaţiei fusese de 10,0%.

Preţurile la energie au crescut cu 43,0% în ultimul an, iar cele la alimente cu 20,3%. În ultima lună, tarifele la energie au scăzut totuşi cu 0,9%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici