Germania, datorii ascunse de 5.000 de miliarde de euro?

Germania are datorii ascunse de 5.000 de miliarde euro, astfel încât datoria publică este mult mai mare decât cea anunţată oficial, potrivit publicaţiei germane Handelsblatt, care citează estimările unui profesor de economie de la Freiburg University, transmite Bloomberg.

685 afișări
Imaginea articolului Germania, datorii ascunse de 5.000 de miliarde de euro?

Germania, datorii ascunse de 5.000 de miliarde de euro? (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Astfel, pe lângă o datorie publică de 2.000 de miliarde de euro, Germania mai are obligaţii financiare de alte 5.000 de miliarde de euro din cauza deficitelor fondurilor de asigurări sociale şi de pensii, potrivit profesorului Bernd Raffelhueschen.

Conform datelor FMI, datoria publică a Germaniei a fost anul trecut de 74% din PIB.

FMI anticipează că economica germană va înregistra în acest an o creştere de 2,7%, iar anul viitor de 1,3%.

Un analist al HSBC Trinkaus & Burkhardt din Dusseldorf crede însă că economia germană stă mai bine decât alte ţări în privinţa competitivităţii şi datoriilor, astfel încât nu există motive de îngrijorare legate de încetinirea ritmului de dezvoltare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici