Germania estimează surplus bugetar din 2015. În 2017 ar putea ajunge la un excedent de 10 miliarde de euro

Germania va avea anul următor cel mai redus necesar net de împrumut din ultimii 40 de ani, urmând ca din 2015 să treacă pe surplus bugetar, iar în 2017 să ajungă la un excedent de aproape 10 miliarde de euro, a declarat o sursă apropiată guvernului.

246 afișări
Imaginea articolului Germania estimează surplus bugetar din 2015. În 2017 ar putea ajunge la un excedent de 10 miliarde de euro

Germania estimează surplus bugetar din 2015. În 2017 ar putea ajunge la un excedent de 10 miliarde de euro (Imagine: Shutterstock)

Necesarul net de împrumut al guvernului federal, împrumuturi totale excluzând rostogolirea datoriei existente, se va situa la 6,2 miliarde de euro anul următor, a afirmat sursa citată pentru agenţia de presă Reuters, preluată de cotidianul New York Times.

Surplusul din 2015 se va situa la numai 200 de milioane de euro, dar va ajunge în 2017 la aproape 10 miliarde de euro, permiţând celei mai mari economii a Europei să înceapă să-şi reducă datoriile.

Berlinul a afirmat în mai că ar putea înregistra excedent în 2015.

Situaţia finanţelor Germaniei evidenţiază discrepanţa dintre cea mai mare economie a zonei euro şi alte state mari din uniunea monetară, afectate de criza datoriilor.

Piaţa muncii foarte puternică a contribuit la creşterea veniturilor din taxe ale statului, în timp ce statutul de investiţie sigură a coborât dobânzile pentru guvern la minime record.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici