Germania finanţează cu 3,9 milioane de euro un parc eolian din România

Ministerul Mediului din Germania va contribui cu până la 3,9 milioane de euro la finanţarea unui proiect eolian din apropierea localităţii Tomnatic din judeţul Bihor, în cadrul eforturilor de protejare a mediului prin reducerea emisiilor de dioxid de carbon.

410 afișări
Imaginea articolului Germania finanţează cu 3,9 milioane de euro un parc eolian din România

Germania finanţează cu 3,9 milioane de euro un parc eolian din România (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Proiectul include construcţia a patru turbine eoliene de 2,5 megawaţi, care vor genera electricitate pentru circa 7.000 de locuinţe şi vor contribui la reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu aproximativ 19.000 de tone, se arată într-un comunicat al Ministerului german al Mediului.

Finanţarea germană a proiectului de la Tomnatic, din Munţii Pădurea Craiului, are loc în urma unui acord semnat pe 12 iunie de ministrul federal al Mediului, Barbara Hendricks, şi omologul său român, Attila Korodi.

Joi a fost semnat acordul de finanţare cu investitorul, astfel că poate fi începută punerea în aplicare a proiectului, potrivit comunicatului, care precizează că până în prezent proiectele eoliene din România au fost concentrate în apropierea litoralului Mării Negre, fiind pentru prima oară când vor fi utilizate turbine eoliene optimizate, în interiorul ţării.

Potrivit site-ului Consiliului Judeţean Bihor, compania SC Wind Kontor SRL din Arad a obţinut în aprilie 2013 autorizaţie de construcţie pentru montarea a patru turbine eoliene la Tomnatic.

Ministerul Federal al Mediului din Germania promovează în străinătate proiecte inovatoare pentru protejarea mediului, care pot avea efecte transfrontaliere benefice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici