Germania: Guvernul Greciei trebuie să înţeleagă că la un moment dat răbdarea noastră se va termina

Răbdarea Germaniei faţă de guvernul elen va ajunge la un moment dat la capăt, a avertizat ministrul Economiei de la Berlin, Philipp Roesler, adăugând că Grecia trebuie să-şi reformeze economia sau să iasă din zona euro.

400 afișări
Imaginea articolului Germania: Guvernul Greciei trebuie să înţeleagă că la un moment dat răbdarea noastră se va termina

Germania: Guvernul Greciei trebuie să înţeleagă că la un moment dat răbdarea noastră se va termina (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Grecii au de ales să adopte reforme în interiorul zonei euro sau să nu facă reforme şi să plece. Nu există a treia cale", a spus Roesler, într-un interviu pentru cotidianul Bild.

Întrebat dacă îi consideră pe greci "nerecunoscători", Roesler a afirmat: "Guvernul Greciei trebuie măcar să înţeleagă că la un moment dat răbdarea noastră se va sfârşi".

UE a cerut politicienilor eleni să explice până luni seara cum intenţionează să formeze un guvern de uniune naţională pentru a relua implementarea pachetului de ajutor extern, după încercarea premierului Goerge Papandreou de a organiza un referendum pe această temă.

Întrebat de Bild dacă Germania ar putea organiza un referendum asupra unui nou sprijin pentru Grecia, Roesler a declarat că "şi-ar putea imagina" o consultare populară pe probleme precum transferul unor competenţe decizionale Uniunii Europene.

"Legal nu avem dreptul de a organiza referendumuri asupra chestiunilor financiare. Astfel de voturi ar putea fi influenţate de populism", a spus el.

Membri eurosceptici din partidul lui Roesler, care au depus o moţiune pentru stoparea oricărui nou ajutor financiar pentru Grecia la un congres programat săptămâna aceasta, consideră că germanii ar trebui consultaţi mai direct în astfel de chestiuni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici