Germania nu exclude o amânare a summit-ului UE de la sfârşitul săptămânii

Guvernul german nu exclude o amânare a summit-ului Uniunii Europene (UE) de la sfârşitul acestei săptămâni, considerat crucial pentru găsirea de noi soluţii la criza datoriilor suverane din zona euro, potrivit cotidianului Die Welt.

376 afișări
Imaginea articolului Germania nu exclude o amânare a summit-ului UE de la sfârşitul săptămânii

Germania nu exclude o amânare a summit-ului UE de la sfârşitul săptămânii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Motivul pentru care Germania ia în calcul o posibilă amânare este stagnarea discuţiilor pentru majorarea capacităţii financiare a Facilităţii Europene pentru Stabilitate Financiară, scrie Die Welt, citând surse din coaliţia politică de centru dreapta care susţine guvernul de la Berlin, dar şi din interiorul executivului condus de Angela Merkel.

"Aflăm informaţii că s-ar putea să nu existe un acord la sfârşitul acestei săptămâni. Piaţa continuă o evoluţie volatilă în funcţie de ultimele ştiri care vin din Europa", a afirmat John Kilduff, partener la fondul american de hedging Again Capital, potrivit Bloomberg.

Surse importante din cadrul Uniunii Europene, dar şi ministrul de Finanţe al Austriei, Maria Fekter, au declarat, după apariţia informaţiei din Die Welt, că nu cunosc planuri de a amâna summit-ul UE de duminică.

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, a discutat, miercuri, la Frankfurt, cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, în legătură cu metodele de extindere a fondului de salvare financiară, în încercarea de a depăşi blocajul negocierilor privind metodele de extindere a fondului de salvare financiară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici