Germania şi Franţa promit armonizarea fiscală, ca soluţie în Europa pentru evitarea crizelor

Germania şi Franţa s-au angajat, vineri, să îşi armonizeze sistemele fiscale, ca un exemplu de soluţie în Europa pentru evitarea crizelor, dar au exclus emiterea de obligaţiuni comune ale zonei euro sau majorarea actualului fond anticriză.

51 afișări
Imaginea articolului Germania şi Franţa promit armonizarea fiscală, ca soluţie în Europa pentru evitarea crizelor

Germania şi Franţa promit armonizarea fiscală, ca soluţie în Europa pentru evitarea crizelor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Nicolas Sarkozy au declarat după o întâlnire la Frieburg, la graniţa dintre cele două ţări, că Franţa şi Germania trebuie să dea un exemplu blocului comunitar în privinţa armonizării fiscale.

"Am convenit convergenţa politicilor fiscale şi mulţumesc cancelarului german pentru deschidere. Este foarte important să putem spune partenerilor noştri că suntem în zona euro şi trebuie să facem această convergenţă pentru protejarea monedei unice", a afirmat Sarkozy într-o conferinţă de presă comună cu Merkel.

Cancelarul german a arătat că trebuie stabilit un exemplu în probleme de competitivitate, cât de departe se poate merge, dincolo de politica bugetară.

Cei doi lideri au respins propunerea de emitere de euroobligaţiuni, susţinută de premierul Luxemburgului şi şef al Eurogroup, Jean-Claude Juncker, împreună cu Italia.

Merkel şi Sarkozy nu sunt de acord nici cu majorarea fondului de stabilizare a zonei euro, de 750 de miliarde de euro, la care contribuie şi FMI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici