Germania şi Olanda: Viitorul Greciei în zona euro nu este încă asigurat

Germania şi Olanda menţin presiunile asupra premierului elen Antonis Samaras, pentru respectarea reformelor convenite, miniştrii de Finanţe din cele două state avertizând că viitorul Greciei în zona euro nu este încă asigurat.

301 afișări
Imaginea articolului Germania şi Olanda: Viitorul Greciei în zona euro nu este încă asigurat

Germania şi Olanda: Viitorul Greciei în zona euro nu este încă asigurat (Imagine:Shutterstock)

"Nu s-a decis încă. Vrem ca Grecia să rămână în zona euro, dar are multe de făcut", a afirmat ministrul de Finanţe german Wolfgang Schaeuble într-un interviu acordat televiziunii ZDF, citat de Bloomberg.

Omologul său olandez Jan Kees de Jager a declarat reporterilor, la Haga, că Olanda "este împotriva oricărei întârzieri a măsurilor pe care Grecia trebuie să le ia". El a adăugat că Grecia trebuie să suporte costul oricărei întârzieri a programului de reforme, care nu trebuie să conducă la un al treilea plan de sprijin internaţional.

Mesajul celor doi este o reacţie la ministrul elen de Finanţe Yannis Stournaras, care a provocat confuzie miercuri octombrie afirmând în Parlamentul de la Atena că a obţinut acordul creditorilor internaţionali pentru prelungirea cu doi ani, până în 2016, a termenului de aplicare a reformelor.

Comisia Europeană şi Banca Centrală Europeană (BCE) au dezminţit că a avut loc un acord în acest sens, afirmând că evaluarea Greciei de către troica creditorilor, din care mai face parte şi FMI, nu s-a încheiat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici