Ghidul Turistului Responsabil, lansat de Ziua Mondială a Turismului

Cu ocazia Zilei Mondiale a Turismului, miercuri, 27 septembrie, ministerul de resort lansează Ghidul Turistului Responsabil, în cadrul campaniei demarate de Organizaţia Mondială a Turismului, #TravelEnjoyRespect.

188 afișări
Imaginea articolului Ghidul Turistului Responsabil, lansat de Ziua Mondială a Turismului

Ghidul Turistului Responsabil, lansat de Ziua Mondială a Turismului

Campania încurajează responsabilizarea turistului prin ocrotirea şi respectarea naturii, a culturii locurilor pe care le vizitează şi a valorilor comunităţilor locale.

România se alătură astfel acestei iniţiative internaţionale, în cadrul unei campanii, susţinută şi de operatori privaţi, inclusiv prin distribuirea Ghidului Turistului Responsabil, ghid ce cuprinde un set minimal de zece reguli de bună conduită. 25.000 de exemplare ale ghidului sunt distribuite în Bucureşti, Braşov, Sibiu, Cluj, Timişoara, Alba Iulia, Oradea, Constanţa, Tulcea, Iaşi şi Suceava la nivelul aeroporturilor, unităţilor de cazare şi obiectivelor turistice. Ghidul va fi de asemenea promovat în mediul online, prin intermediul bloggerilor de călătorie, în cadrul unui brunch.

Campania #TravelEnjoyRespect a Organizaţiei Mondiale a Turismului îndeamnă călătorul să posteze o fotografie relevantă pentru turismul responsabil, utilizând hashtag-ul #TravelEnjoyRespect.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici