Gigantul american Taco Bell se pregăteşte să intre pe piaţa fast-food din România. Anual, românii lasă în restauran­te­le de tip fast-food circa 2 miliarde lei

Românii lasă anual în restauran­te­le de tip fast-food circa 2 mld. lei, piaţa fiind dominată la vârf de companii internaţionale pre­cum McDonald’s şi KFC, arată o analiză a ZF pe baza datelor Euromonitor.

3639 afișări
Imaginea articolului Gigantul american Taco Bell se pregăteşte să intre pe piaţa fast-food din România. Anual, românii lasă în restauran­te­le de tip fast-food circa 2 miliarde lei

Gigantul american Taco Bell se pregăteşte să intre pe piaţa fast-food din România. Anual, românii lasă în restauran­te­le de tip fast-food circa 2 mld. lei

Cei doi jucători internaţionali se luptă atât cu alte lanţuri străine mai mici precum Subway, cât şi cu afaceri locale precum lanţurile de shaormerii.

„Segmentul de fast-food a atras atenţia con­sumatorilor români datorită activităţii bran­durilor internaţionale precum McDonald’s şi KFC care au reuşit să aducă mai aproape stilul de viaţă occidental“, spun analiştii Euromo­ni­tor.

Creşterea puterii de cumpărare i-a deter­mi­nat pe români să iasă mai des în oraş, iar restau­rantele de tip fast-food au avut de câştigat de pe urma acestei situaţii. Shaormeriile şi restau­rantele au devenit locuri de întâlnire pentru consumatorii de toate vârstele şi profesiile.

„Piaţa va continua să crească odată cu dezvoltarea atât a lanţurilor internaţionale cât şi locale“, anunţă Euromonitor.

Intrarea unor noi nume va ajuta şi ea, la fel şi dezvoltarea de noi centre comerciale şi malluri.

De altfel, pe piaţă va intra un nou gigant străin. Taco Bell, un lanţ american de restaurante de tip fast-food ce vinde mâncare mexicană, va intra pe piaţa locală, potrivit surselor din piaţă. 

Citiţi unde va fi deschis primul local, pe zf.ro

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici