Gigantul japonez SoftBank renunţă la întreaga sa participaţie la Uber

SoftBank a anunţat luni că şi-a vândut restul participaţiei pe care o deţinea la compania americană de transport în regim de ride-hailing Uber, conglomeratul japonez încercând să strângă numerar pe fondul pierderilor tot mai mari de la unitatea sa de investiţii, scrie CNBC.

315 afișări
Imaginea articolului Gigantul japonez SoftBank renunţă la întreaga sa participaţie la Uber

Gigantul japonez SoftBank renunţă la întreaga sa participaţie la Uber

Măsura vine după ce Vision Fund, vehiculul de investiţii în tehnologie, a raportat o pierdere de 2.930 de miliarde de yeni japonezi (21,68 miliarde de dolari) pentru trimestrul II, una dintre cele mai mari înregistrate vreodată.

SoftBank a precizat că şi-a vândut participaţiile la Uber la un moment dat, între aprilie şi iulie, la un preţ mediu de 41,47 dolari pe acţiune. SoftBank a precizat că costul mediu pe acţiune a fost de 34,50 dolari, astfel că firma a vândut participaţia Uber cu profit.

Gigantul japonez nu a precizat cât a adus companiei vânzarea Uber şi nici mărimea participaţiei de care s-a debarasat.

SoftBank a investit în Uber în 2018 şi din nou în 2019, devenind la un moment dat cel mai mare acţionar al acesteia. Anul trecut, SoftBank a vândut aproximativ o treime din participaţia pe care o deţinea la Uber, potrivit CNBC. Acum a renunţat la acţiunile pe care le mai deţinea.

Acţiunile Uber au fost tranzacţionate în uşoară scădere luni.

În total, între aprilie şi iulie, SoftBank a declarat că a avut un câştig realizat de 5,6 miliarde de dolari din totalul participaţiilor la companiile pe care le-a vândut şi care includ Uber, firma de imobiliare online Opendoor, compania de îngrijire a sănătăţii Guardant şi gigantul chinez de imobiliare şi brokeraj Beike.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
uber,
participaţie,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici