GM anunţă dividende pentru prima dată de la criză

General Motors (GM) a anunţat că va plăti un dividend de 30 de cenţi pe acţiune aferent celui de-al patrulea trimestru al anului trecut, pentru prima dată în ultimii cinci ani, după ce compania s-a prăbuşit în urma crizei financiare, a fost salvată cu bani publici şi a reuşit o revenire rapidă.

66 afișări
Imaginea articolului GM anunţă dividende pentru prima dată de la criză

GM anunţă dividende pentru prima dată de la criză (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

GM a fost restructurată în anul 2009 cu finanţare de la guvernul SUA, în timpul unui faliment de scurtă durată. Compania este pe profit de patru ani consecutivi, beneficiind alături de ceilalţi producători auto din Statele Unite de pe urma revenirii economiei.

De asemenea, GM s-a impus în ultimii ani drept unul dintre cei mai mari producători auto străini din China, cea mai mare piaţă din lume după numărul de autovehicule vândute, aflat în continuă creştere.

"Situaţia financiară solidă, lichiditatea semnificativă, profiturile consistente şi fluxul solid de numerar asigură fundaţia unui dividend continuu", a declarat directorul financiar al GM, Dan Ammann, într-un comunicat preluat de Bloomberg.

Ammann preia miercuri funcţia de preşedinte al GM, fiind înlocuit în fotoliul de CFO de Chuck Stevens.

Dividendul va fi plătit la 28 martie către toţi acţionarii care vor fi înregistraţi până la 18 martie, potrivit companiei,

Acţiunile GM au închis luni în urcare cu 1,1%, la 40 de dolari, după ce au câştigat anul trecut 42%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici