GM: Google ar putea deveni o ameninţare pentru industria auto

Google ar putea deveni "o ameninţare foarte competitivă şi serioasă" pentru industria auto, dacă va continua să dezvolte agresiv maşinile autonome, a declarat directorul pentru dezvoltare de produs al General Motors (GM), Mark Reuss.

742 afișări
Imaginea articolului GM: Google ar putea deveni o ameninţare pentru industria auto

GM: Google ar putea deveni o ameninţare pentru industria auto (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

GM, care lucrează la propria tehnologie pentru maşini autonome, nu se află în cursă cu Google pentru a crea "maşina fără şofer", a declarat Reuss, citat de Bloomberg.

Google a anunţat că vrea să producă cel puţin 100 de maşini complet autonome, proiectate de companie, pentru a efectua teste anul acesta. Maşinile, cu două locuri, vor avea o viteză maximă de 25 de mile (40 de kilometri) pe oră şi vor fi lipsite de volan, pedală de acceleraţie şi pedală de frână. Anterior, Google a testat tehnologia autovehiculelor autonome folosind maşini precum Toyota Prius.

"Oricine poate face orice cu suficient timp şi destui bani. Dacă vor, nu am nicio îndoială că ar putea deveni o ameninţare foarte serioasă şi competitivă", a spus el.

GM a prezentat anul trecut tehnologia Super Cruise, cu funcţii de conducere semiautomată, printre care menţinerea benzii, precum şi control la accelerare şi frânare în anumite condiţii. De asemenea, producătorul auto are în China un proiect numit EN-V, pentru dezvoltarea unui autovehicul autonom.

Maşinile autonome vor deveni treptat o normă în sectorul auto, a spus Reuss.

Firma de cercetare IHS Automotive estimează că maşinile autonome vor ajunge la vânzări de 11,8 milioane de unităţi la nivel global în 2035. Până în 2050, aproape toate maşinile vor fi fără şofer, estimează Egil Juliussen, analist la IHS.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici