Google a cumpărat pentru 500 de milioane de dolari compania Skybox, care proiectează sateliţi

Google a cumpărat pentru 500 de milioane de dolari compania Skybox Imaging, specializată în proiectarea de sateliţi, urmând ca achiziţia să ajute la îmbunătăţirea serviciilor de hărţi.

540 afișări
Imaginea articolului Google a cumpărat pentru 500 de milioane de dolari compania Skybox, care proiectează sateliţi

Google a cumpărat pentru 500 de milioane de dolari compania Skybox, care proiectează sateliţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Skybox a proiectat sateliţi care surprind imagini detaliate, pe care le transmit ulterior clienţilor, potrivit Bloomberg.

"Sateliţii Skybox vor ajuta la menţinerea acurateţii Google Maps, prin imagini actualizate. În timp, sperăm ca echipa şi tehnologia Skybox să poată îmbunătăţi accesul la internet şi trimiterea de ajutor în caz de dezastre - domenii de interes pentru Google de mult timp", a notat Google.

Compania caută constant achiziţii care să-i asigure intarea pe noi pieţe şi să consolideze serviciile tradiţionale ale Google, inclusiv hărţi şi căutarea online.

De asemenea, Google încearcă să găsească noi modalităţi de a oferi servicii online utilizatorilor, prin proiectul Loon, care ar trebui să ofere conectivitate la internet în regiuni izolate.

În aprilie, Google a anunţat preluarea Titan Aerospace, producător de drone de mare altitudine, care funcţionează cu energie solară şi pot furniza servicii de date.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici