Google a înfiinţat o companie de cercetare în sănătate, axată pe îmbătrânire şi probleme conexe

Google a înfiinţat o companie de cercetare în sănătate cu activităţi focusate pe îmbătrânire şi problemele cauzate de proces, condusă de Arthur Levinson, preşedintele companiei americane de biotehnologie Genetech, controlată de grupul elveţian Roche Holding.

275 afișări
Imaginea articolului Google a înfiinţat o companie de cercetare în sănătate, axată pe îmbătrânire şi probleme conexe

Google a înfiinţat o companie de cercetare în sănătate, concentrată pe îmbătrânire şi probleme conexe (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Levinson a fost membru în consiliul de administraţie al Google în perioada 2005-2009 şi este în prezent preşedintele Apple, membru în boardurile mai multor companii farmaceutice şi de biotehnologie şi în Consiliul Director al Broad Institute, centru de biomedicină şi genetică afiliat universităţilor MIT şi Harvard, transmite Bloomberg.

Noua companie, denumită Calico, este un proiect al directorului general al Google Larry Page, care se numără printre investitorii fondatori.

Google se extinde astfel în domeniul sănătăţii, Page notând într-o postare pe blogul companiei că noua afacere este foarte diferită faţă de activitatea actuală.

Page a anunţat în acest an că a fost diagnosticat cu paralizie la coarda vocală stângă, care poate cauza voce răguşită şi probleme de respiraţie.

"Bolile şi îmbătrânirea ne afectează tuturor familiile. Cu o gândire pe termen lung în ceea ce priveşte sănătatea şi biotehnologia, cred că putem îmbunătăţi milioane de vieţi", a afirmat cofondatorul Google în postarea de pe blogul companiei.

Google investeşte tot mai mult în sectoare străine de activitatea de bază, de IT, publicitate online şi servicii pe internet. Fondul de capital de risc al grupului, Google Ventures, a investit deja în mai multe companii din domeniul sănătăţii. Printr-o divizie de cercetare, compania este implicată şi în dezvoltarea de ochelari computerizaţi şi sisteme de navigaţie autonomă pentru automobile.

Google nu a făcut nicio precizare în ceea ce priveşte valoarea investiţiei în noua companie.

Tim Cook, directorul general al Apple şi un apropiat al fostului CEO Steve Jobs, este de asemenea citat în postarea de pe blogul Google.

"Pentru prea mulţi prieteni şi membri ai familiilor noastre, viaţa a fost scurtată sau afectată sever. Arthur Levinson este unul dintre acei nebuni care cred că lucrurile nu trebuie să fie aşa. Nu există cineva mai potrivit pentru a conduce această misiune şi abia aştept să văd rezultatele", a afirmat Cook.

Steve Jobs a murit în 2011, la vârsta de 56 de ani, după complicaţii în urma unui cancer la pancreas.

Acţiunile Google au urcat miercuri la New York cu 1,9%, la 903,32 dolari, şi afişează un câştig de 28% de la începutul anului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici