Google a prezentat smartphone-ul Pixel 4, dar şi Pixelbook Go, primul laptop al companiei şi primele căşti wireless Pixel Buds 2 - VIDEO

Google a prezentat smartphone-ul Pixel 4, la New York, alături de primul laptop al companiei, cu preţ moderat, primele căşti wireless şi upgrade-uri la routerul Wifi şi la boxă inteligentă, anunţă Reuters.

677 afișări
Imaginea articolului Google a prezentat smartphone-ul Pixel 4, dar şi Pixelbook Go, primul laptop al companiei şi primele căşti wireless Pixel Buds 2 - VIDEO

Google a prezentat smartphone-ul Pixel 4, dar şi primul laptop al companiei şi primele căşti wireless

Pixel 4 are un senzor radar pentru a urmări gesturile şi un asistentul virtual mai rapid, dar dispozitivele nu au nicio caracteristică surpriză care să le diferenţieze de oferta rivalilor.

Google a început să dezvolte hardware în urmă cu aproximativ patru ani, mizând de faptul că ar putea introduce inteligenţa artificială pe dispozitive mai repede şi mai bine decât rivalii, iar consumatorii vor aprecia astfel de funcţii.

Strategia a generat rezultate mixte. Însă compania priveşte înainte, nevrând să cedeze teren în faţa Amazon.com, Facebook Inc şi altor concurenţi care investesc în hardware pentru a face utilizatorii să petreacă mai mult timp cu serviciile lor .

Dispozitivele Google cu preţuri mai mici au fost cele mai vândute, dar sunt departe de a fi drivere majore de profit. Dispozitivele cu un preţ mai ridicat, cum ar fi telefoanele Pixel, au avut o evoluţie mai slabă faţă de cele ale liderilor din industrie, cum ar fi Samsung Electronics şi Apple, din cauza marketingului limitat şi a concurenţei dure. De asemenea, consumatorii îşi schimbă dispozitivele mult mai rar.

Oamenii „încep să caute opţiuni pentru smartphone-uri mai accesibile, în loc să apeleze la smartphone-uri premium, de peste 800 dolari”, spune Maurice Klaehne, analist la compania de studii de piaţă Counterpoint. Aceasta este o veste bună pentru Pixel 3a, care a fost lansat în mai, la preţuri ce încep cu 399 de dolari, a spus el. Telefonul va rămâne disponibil în ţări precum Japonia şi Germania, unde Pixel 4 va fi vândut. India, unde Pixel 3a este la vânzare, încă nu a aprobat cipul radar al Pixel 4.

Pixel 3a a crescut vânzările de smartphone-uri Google la 4,1 milioane în prima jumătate a anului 2019, comparativ cu 4,7 milioane pentru tot anul 2018, a declarat compania de cercetare tehnologică IDC. Totuşi, Google a reprezentat sub 1% din smartphone-urile expediate în al doilea trimestru, potrivit IDC.

Taguri:
google,
lansare,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici