Google intră pe piaţa acordării de împrumuturi şi va emite cărţi de credit

Google intră în afaceri cu credite, odată cu lansarea, luni, a unui program în Marea Britanie pentru finanţarea achiziţiilor de publicitate online oferită de grup, potrivit Financial Times.

826 afișări
Imaginea articolului Google intră pe piaţa acordării de împrumuturi şi va emite cărţi de credit

Google intră pe piaţa acordării de împrumuturi şi va emite cărţi de credit (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Măsura marchează deschiderea unui nou front în lupta dintre marile companii active pe internet, aceastea încercând să-şi folosească activele ca avantaj competitiv. Amazon a anunţat, săptămâna trecută, că a început să furnizeze împrumuturi retailerilor independenţi care vând produse ale companiei.

Decizia Google de a emite cărţi de credit, disponibile în Statele Unite în câteva săptămâni şi mai târziu în alte ţări, semnalează prima încercare a grupului de a folosi rezervele uriaşe de lichiditate pentru a-şi susţine operaţiunile cheie de căutare pe internet prin subvenţionarea liniilor de credit cu dobânzi reduse.

Google va oferi clienţilor credit între 200 de dolari şi 100.000 de dolari pe lună pentru a plăti folosirea Adwords, serviciu prin care sunt plasate mesaje lângă rezultatele căutărilor online. Încasările din Adwords au constituit cea mai mare parte a veniturilor de 37 de miliarde de dolari din publicitate raportate de Google anul trecut.

"Nu cumpărau Adwords în măsura în care aveau nevoie", a declarat Brent Callinicos, vicepreşedinte şi trezorier la Google. Un program pilot derulat anul trecut în SUA a condus la cheltuieli mai mari de publicitate ale clienţilor.

Google a anunţat că a stabilit dobânzile iniţiale considerabil sub cele ale cărţilor de credit disponibile pe piaţă pentru afaceri mici şi mijlocii. În Statele Unite, dobânda va fi de 8,99%, iar în Marea Britanie de 11,9%.

"Puteţi fi siguri că nu facem asta ca să pierdem bani", a spus Callinicos, adăugând că Google nu "încearcă să opereze această afacetre ca pe un centru de profit".

Directorii Google nu au exclus să intre şi mai mult pe piaţa serviciilor financiare, cu alte produse pentru afacerile mici şi mijlocii, care formează majoritatea clienţilor de publicitate ai grupului. Google nu are, însă, astfel de planuri în prezent, au spus aceştia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici