Google investeşte 542 de milioane de dolari într-un startup de realitate augmentată

Grupul american Google a investit 542 de milioane de dolari într-o tânără companie specializată în domeniul realităţii augmentate, care a fost evaluată la circa 2 miliarde de dolari, a anunţat, joi, cotidianul The New York Times pe site-ul său.

281 afișări
Imaginea articolului Google investeşte 542 de milioane de dolari într-un startup de realitate augmentată

Google investeşte 542 de milioane de dolari într-un startup de realitate augmentată (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

Potrivit AFP, compania Magic Leap, care are sediul la periferia oraşului Miami, nu dispune în prezent de niciun produs comercializabil şi nu generează nicio cifră de afaceri.

Realitatea augmentată constă în introducerea unor imagini de sinteză în câmpul vizual al utilizatorului.

Această investiţie reprezintă una dintre marile axe de diversificare a grupului Google, prin intermediul ochelarilor Google Glass.

Pe site-ul său, compania Magic Leap afirmă că "a venit timpul ca magia să fie readusă în lume" şi prezintă imaginea unui elefant culcat în palma unei mâini umane şi imaginea unei balene care pluteşte deasupra unei plaje.

În urmă cu şapte luni, un alt nume mare din high tech-ul american, Facebook, a realizat o operaţiune similară şi a cumpărat, cu 2 miliarde de dolari, compania Oculus, specializată în domeniul realităţii virtuale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici