Google îşi reorganizează operaţiunile europene, formând o singură divizie

Google îşi reorganizează operaţiunile din Europa prin fuzionarea diviziei din nord-vestul continentului cu cea din Europa de Est, Orientul Mijlociu şi Africa, pentru a face faţă mai eficient reglementărilor mai stricte, potrivit unei surse apropiate situaţiei.

80 afișări
Imaginea articolului Google îşi reorganizează operaţiunile europene, formând o singură divizie

Google îşi reorganizează operaţiunile europene, formând o singură divizie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Reorganizarea vine după un an de probleme ale companiei cu autorităţile politice şi de reglementare, în domeniul antitrust şi confidenţialităţii datelor şi până la taxele plătite în diferite ţări europene. Google are totodată relaţii dificile cu unele industrii europene precum cea de media şi companiile de telecomunicaţii.

Decizia a fost luată pentru simplificarea organizării atât din motive comerciale, cât şi pentru a lucra mai eficient cu partenerii de afaceri şi autorităţile.

Sediul regional al Google va rămâne la Dublin, unde compania are mai multe mii de angajaţi, iar reorganizarea nu va duce la concedieri, a precizat sursa.

Compania americană a devenit ţinta criticilor în Europa, pentru practici agresive de afaceri, o schimbare de rol faţă de anii trecuţi, în care era considerată un model în domeniul inovaţiilor şi noilor posibilităţi economice.

Google susţine în schimb că pentru ca Europa să rămână competitivă pe pieţele globale trebuie să formeze o piaţă digitală unică, în loc să se bazeze pe legilaţiile naţionale ale celor 28 de state membre, care deseori protejează industrii locale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici