Google opreşte vânzarea ochelarilor digitali şi transferă proiectul unui fost oficial al Apple

Google opreşte vânzarea ochelarilor digitali şi transferă dezvoltarea proiectului Glass de la laboratorul Google X, ale cărui proiecte includ şi automobilele autonome, la o unitate distinctă, sub coordonarea unui fost director de la Apple, Tony Fadell, relatează Bloomberg.

262 afișări
Imaginea articolului Google opreşte vânzarea ochelarilor digitali şi transferă proiectul unui fost oficial al Apple

Google opreşte vânzarea ochelarilor digitali şi transferă proiectul unui fost oficial al Apple (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fadell conduce Nest Labs, o divizie a Google producătoare de termostate digitale.

În cadrul schimbărilor, Google opreşte din 19 ianuarie programul numit Explorer, prin care putea fi comercializat prototipul ochelarilor inteligenţi Glass, prin care utilizatorii pot naviga pe Internet, pot vizualiza hărţi şi pot face fotografii.

Compania a precizat că lucrează la un nou produs Glass şi va continua să investească într-un program concentrat pe business, pentru ochelarii inteligenţi, potrivit Bloomberg.

"Am depăşit faza de laborator şi transferăm oficial proiectul de la Google X, pentru a avea o echipă proprie", a anunţat compania într-o postare pe site-ul propriu.

Fadell lucrează la Google din februarie 2014, după ce grupul a cumpărat Nest pentru 3,2 miliarde de dolari. El a fost anterior director la Apple, contribuind la dezvoltarea unor produse între care iPod.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici