Google testează drone pentru livrarea de produse către clienţii săi. Cum arată echipamentul care va concura cu Amazon - FOTO, VIDEO

Google intenţionează să introducă pe piaţă drone pentru livrarea echipamentelor, testarea acestor vehicule zburătoare fără pilot fiind în desfăşurare de mai bine de doi ani.

1752 afișări
Imaginea articolului Google testează drone pentru livrarea de produse către clienţii săi. Cum arată echipamentul care va concura cu Amazon - FOTO, VIDEO

Google testează drone pentru livrarea de produse către clienţii săi. Cum arată echipamentul care va concura cu Amazon

După doi ani de experimente în Australia, Google a anunţat că au fost realizate cu succes peste 30 de livrări, dronele transportând o trusă de prim ajutor, o sticlă de apă şi mâncare pentru câini, informează Financial Times.

Prima dronă a transportat batoane de ciocolată pe o distanţă de un kilometru.

"Vehiculele zburătoare autonome ar putea deschide o cu totul nouă perspectivă asupra modului de a muta lucrurile - incluzând aici alternative mai rapide, mai ieftine şi care consumă mai puţine resurse în comparaţie cu mijloacele pe care le avem la dispoziţie astăzi", a explicat Google într-un comunicat.

Primele prototipuri de drone create în cadrul proiectului au 1,5 metri lăţime şi 0,8 metri înălţime şi zboară la o altitudine de 40 până la 60 de metri.

De asemenea, Google a anunţat că l-a numit pe fondatorul companiei Athena Technologies, care a creat sistemul de control al dronelor, Dave Vos, în fruntea unei echipe care să transforme cercetarea din cadrul "Project Wing" într-un produs.

Google continuă, astfel, competiţia cu Amazon, care, în decembrie anul trecut, a anunţat că speră să construiască în cinci ani o tehnologie care să permită livrarea produselor către clienţii săi cu ajutorul dronelor.

În pofida avansului în ceea ce priveşte construirea de drone, există încă multe limite impuse de avansul tehnologic şi de legislaţie care trebuie depăşite înainte ca aceste dispozitive să poată fi comercializate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici