Google va investi în construcţia unei reţele energetice care va aproviziona 1,9 mil. locuinţe în SUA

Google va investi într-un proiect de construcţie a unei reţele de transport a energiei generată de mai multe parcuri eoliene localizate în largul coastei de Est a SUA, care va aproviziona 1,9 milioane de locuinţe în trei state americane, transmite Bloomberg.

19 afișări
Imaginea articolului Google va investi în construcţia unei reţele energetice care va aproviziona 1,9 mil. locuinţe în SUA

Google va investi în construcţia unei reţele energetice care va aproviziona 1,9 mil. locuinţe în SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Grupul IT va cumpăra 37,5% din proiect, a anunţat directorul departamentului de energie regenerabilă, Rick Needham, pe blogul Google.

Costurile totale sunt estimate la cinci miliarde de dolari, iar Google va investi, în fază iniţială, 200 de milioane de dolari, potrivit companiei Trans-Elect Development, care coordonează dezvoltarea proiectului, citată de cotidianul New York Times.

Reţeaua energetică şi implicarea Google vor ajuta la dezvoltarea energiei regenerabile în SUA, consideră Charlie Hodges, analist la Bloomberg New Energy Finance din Londra.

Google şi Good Energies, companie de investiţii în energie regenerabilă, au convenit să cumpere fiecare participaţii de 37,5% în proiectul de construcţie a reţelei de transport a energiei, însă pachetele de acţiuni ar urma să scadă odată cu atragerea de noi investitori, potrivit New York Times.

Reţeaua electrică va avea o lungime de 350 de mile şi va conecta capacităţi instalate de 6.000 de MW. Studiul de fezabilitate ar urma să se desfăşoare în 2013, iar prima fază a proiectului ar putea fi implementată în 2016.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici