Google vrea să facă prima emisiune de obligaţiuni din istoria grupului, de trei miliarde de dolari

Google intenţionează să vândă obligaţiuni în valoare de trei miliarde de dolari, pentru refinanţarea unor datorii şi acoperirea unor cheltuieli generale, a declarat o sursă apropiată situaţiei, aceasta urmând să fie prima astfel de emisiune a grupului, potrivit Bloomberg.

153 afișări
Imaginea articolului Google vrea să facă prima emisiune de obligaţiuni din istoria grupului, de trei miliarde de dolari

Google vrea să facă prima emisiune de obligaţiuni din istoria grupului, de trei miliarde de dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Operatorul celui mai popular motor de căutare la nivel mondial ar putea emite obligaţiuni pe termen de trei, cinci şi zece ani, pentru răscumpărarea unor titluri comerciale, precum şi pentru cheltuieli generale, a precizat sursa.

Titlurile comerciale sunt obligaţiuni pe termen scurt, cuprins de regulă între 2 şi 270 de zile, emise de obicei de companii cu ratinguri ridicate, care indică un risc foarte scăzut pentru investitori.

Aranjorii emisiunii sunt Citigroup, Goldman Sachs Group şi JPMorgan Chase.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici