Grapini: Am observat un "dezechilibru" între interesele publice şi cele private

Ministrul delegat pentru IMM, Mediu de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, a declarat luni că a constatat un "dezechilibru" între interesele publice şi cele private şi că va căuta, împreună cu reprezentanţii altor ministere, modalităţi de reducere a fiscalităţii pentru IMM-uri.

259 afișări
Imaginea articolului Grapini: Am observat un "dezechilibru" între interesele publice şi cele private

Maria Grapini (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Am constatat un dezechilibru între interesele publice şi cele private. Am încercat un echilibru, pentru că nu putem trăi doar cu vise. Am ajuns, după 23 de ani, să avem un mediu de afaceri neetic şi plin de inechităţi. (...) Vrem un mediu de afaceri echitabil şi predictibil", a afirmat Grapini într-o conferinţă.

Ea a spus că va căuta, alături de ministerele Economiei, Finanţelor Publice, Bugetului şi Marilor Proiecte, modalităţi de reducere a "nenorocitei poveri fiscale pe IMM-uri".

"Până în octombrie va trebui să oferim mediului de afaceri care va fi cadrul în care va opera în 2014", a adăugat Grapini, adăugând că la 1 octombrie va fi introdus noul impozit pentru firmele din turism şi că acesta va avea ca efecte diminuarea impozitelor achitate de contribuabilii corecţi şi creşterea încasărilor bugetare.

Totodată, Grapini a spus că a cerut mai mulţi bani la viitoarea rectificare bugetară, fără să precizeze suma.

Tema anunţată a conferinţei de presă a fost bilanţul primelor şase luni ale Mariei Grapini la conducerea ministerului. Ministrul delegat nu a putut oferi însă nicio informaţie privind cheltuielile instituţiei sau alţi indicatori financiari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici