Grapini: Ca întreprinzător am fost controlat de sute de ori, ostentativ, de Garda Financiară

Ministrul pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, afirmă răspunzând unei întrebări a sindicatelor că în calitate de întreprinzător a fost controlat de sute de ori de Garda Financiară, de multe ori ostentativ, şi că la final răspunsurile organelor competente i-au fost favorabile.

693 afișări
Imaginea articolului Grapini: Ca întreprinzător am fost controlat de sute de ori, ostentativ, de Garda Financiară

Maria Grapini (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Este total deplasată întrebarea privind modul în care am lucrat eu ca întreprinzător, dar dacă aceştia (Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici, n.r.) au adresat-o le răspund că: am fost controlată de sute de ori de Garda financiară, de multe ori ostentativ şi toate procesele verbale le-am semnat cu obiecţiuni, la final după o analiză mai amănunţită, răspunsul oferit de organele competente a fost favorabil mie", a declarat Grapini.

Ea a adăugat că în calitate de ministru delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism este obligată să ia poziţie atunci când este sesizată că funcţionarii publici nu îşi îndeplinesc corect atribuţiile sau încalcă sarcinile de serviciu.

"Consider că sindicatele ar trebui să fie mult mai atente la calitatea oamenilor şi a modului în care îşi îndeplinesc sarcinile de serviciu, deoarece calitatea activităţii funcţionarilor publici are legătura cu calitatea vieţii fiecărui cetăţean", a mai spus Grapini.

Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP) a anunţat joi că dezaprobă declaraţiile Mariei Grapini cu privire la angajaţii Gărzii Financiare şi a întrebat dacă aceasta, prin firmele sale, s-a situat mereu "înăuntrul cadrului fiscal legal".

Într-un comunicat remis joi MEDIAFAX se arată că SNFP, "organizaţie naţională sindicală ce reprezintă şi comisarii Gărzii Financiare, dezaprobă declaraţiile doamnei Maria Grapini, ministru delegat pentru întreprinderi mici şi mijlocii, mediu de afaceri şi turism, cu referire la eficienţa şi calitatea oamenilor din cadrul acestei instituţii".

"Oare distinsa doamnă ministru Maria Grapini s-a situat prin activitatea firmelor sale întotdeauna înăuntrul cadrului fiscal legal? Doamna ministru nu ar trebui să profite de poziţia publică deţinută acum, atacând activitatea angajaţilor Gărzii Financiare. Ca şi reprezentanţi ai angajaţilor acestei instituţii, putem spune că Garda Financiară nu şi-a putut atinge în totalitate scopul pentru care a fost creată, pe motiv că oameni politici, profitând de poziţii publice, asemenea doamnei ministru Maria Grapini, au căutat prin orice metodă să diminueze din atribuţiile şi competenţele pe care Garda Financiară le-a avut în decursul timpului, făcând-o vulnerabilă în combaterea evaziunii fiscale, chiar favorizându-i pe cei certaţi cu legea", se spune în comunicat.

Grapini a declarat marţi că există printre funcţionari o "masă critică" care nu îşi face treaba şi că vrea schimbarea legii funcţionarului public.

Ea a spus că după desfiinţarea Gărzii Financiare, angajaţii instituţiei vor fi în continuare funcţionari publici şi vor fi la dispoziţia Agenţiei pentru Funcţionari Publici.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală va fi restructurată şi va rămâne în subordinea Ministerului Finanţelor, iar controlul operativ va fi realizat de către o singură entitate, rezultată din comasarea Gărzii Financiare, Vamă şi Direcţia Antifraudă.

"Asta este sarcina ministrului de resort, să vadă ce fac, dar eu nu asta aş plânge. Din contră, eu astăzi la întâlnire am criticat calitatea funcţionarului public şi am cerut acestui grup de lucru să îmi vină cu o propunere de schimbare a legii funcţionarului public, pentru că eficienţa unui ministru este dată de modul cum lucrează funcţionarii publici", a adăugat ea.

Grapini a participat anterior la Guvern la înfiinţarea unui grup de lucru "pentru dezvoltarea României", din care fac parte şase ministere, ambasade, reprezentanţi ai camerelor de comerţ şi ai asociaţiilor profesionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici