Grecia a ieşit din recesiune după şase ani, după ce PIB-ul a urcat cu 0,7% în trimestrul al treilea

Economia Greciei a ieşit din recesiune după şase ani, în condiţiile în care produsul intern brut a avansat cu 0,7% în trimestrul al treilea faţă de trimestrul precedent, consemnând două trimestre consecutive de creştere, potrivit datelor revizuite publicate de Institutul Elen de Statistică.

452 afișări
Imaginea articolului Grecia a ieşit din recesiune după şase ani, după ce PIB-ul a urcat cu 0,7% în trimestrul al treilea

Grecia a ieşit din recesiune după şase ani, după ce PIB-ul a urcat cu 0,7% în trimestrul al treilea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Totodată, Institutul Elen de Statistică a revizuit estimarea pentru PIB-ul din trimestrul al doilea, de la o scădere de 0,2% la un avans de 0,4%, în urma adoptării noii metodologii europene de calcul, relatează MarketWatch.

De asemenea, datele neajustate sezonier arată că economia elenă a avansat cu 1,7% în trimestrul al treilea din acest an prin comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Creşterea economică se datorează rezultatelor înregistrate de turismul elen în acest an, îmbunătăţirii încrederii în economia Greciei şi stabilităţii cheltuielilor consumatorilor, potrivit economiştilor consultaţi de MarketWatch.

Tot vineri, Biroul de Statistică al Uniunii Europene, Eurostat, a prezentat datele ajustate sezonier privind evoluţia economiilor naţionale din UE. În ceea ce priveşte Grecia, PIB-ul a avansat cu 0,7% în trimestrul al treilea şi cu 0,3% în trimestrul al doilea faţă de trimestrul anterior.

Prin comparaţie cu trimestrul al treilea din 2013, economia elenă a crescut cu 1,4% în perioada iulie-septembrie.

Atât autorităţile din Grecia, cât şi instituţii internaţionale precum Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană şi Fondul Internaţional Monetar estimează o creştere de 0,6% a economiei elene în acest an şi de 2,9% în 2015.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici