Grecia a obţinut prelungirea cu doi ani a termenului de îndeplinire a ţintelor bugetare

Grecia a obţinut prelungirea cu doi ani a termenului de aplicare a măsurilor de austeritate şi de îndeplinire a ţintelor bugetare, a declarat miercuri ministrul elen de Finanţe Yannis Stournaras.

203 afișări
Imaginea articolului Grecia a obţinut prelungirea cu doi ani a termenului de îndeplinire a ţintelor bugetare

Grecia a obţinut prelungirea cu doi ani a termenului de îndeplinire a ţintelor bugetare (Imagine: Shutterstock)

"Astăzi (miercuri n.r.) am obţinut prelungirea termenului", a afirmat Stournaras în Parlamentul elen, referindu-se la cei doi ani suplimentari, până în 2016, solicitaţi partenerilor europeni pentru respectarea obiectivelor bugetare, transmite CNBC.

El a adăugat că guvernul va informa partenerii europeni că este gata să înainteze Parlamentului programul de austeritate, săptămâna viitoare, după ce a obţinut concesii suplimentare din partea creditorilor străini.

Un purtător de cuvânt al Ministerului grec de Finanţe a confirmat pentru CNBC că Grecia a obţinut prelungirea cu doi ani a termenului limită, dar a refuzat să spună de la cine.

Reprezentanţii FMI au refuzat să comenteze şi au spus că negocierile continuă.

Acordul cu reprezentanţii troicii creditorilor, formată din Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană (BCE) şi FMI, este esenţial pentru furnizarea unei noi tranşe de împrumut, de 31,5 miliarde de euro, Greciei, care în trei săptămâni va rămâne fără fonduri.

Stournaras a arătat că va informa joi un grup de lucru al zonei euro că a finalizat planul de austeritate, după ce Comisia Europeană, BCE şi FMI au făcut concesii suplimentare.

"În această dimineaţă, după o noapte de discuţii, troica a acceptat două mari solicitări, plăţile compensatorii şi perioada de preaviz", a explicat Stournas în Parlament, cerând reprezentanţilor Stângii Democrate să sprijine planul.

Ministrul a mai spus că planul va fi depus în Parlament săptămâna viitoare sub forma a două proiecte, referitoare la măsurile de reducere a cheltuielilor şi la reforma muncii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici