Grecia ar putea organiza alegeri anticipate, pe fondul impasului în discuţiile cu creditorii

Guvernul Greciei ar putea decide convocarea alegerilor parlamentare anticipate pentru a depăşi impasul negocierilor cu creditorii internaţionali, afirmă un oficial guvernamental elen citat de Reuters.

575 afișări
Imaginea articolului Grecia ar putea organiza alegeri anticipate, pe fondul impasului în discuţiile cu creditorii

Grecia ar putea organiza alegeri anticipate, pe fondul impasului în discuţiile cu creditorii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Creditorii vor să ne impună măsuri dure. Dacă nu renunţă la această atitudine de şantaj, Guvernul va trebui să caute soluţii alternative - convocarea alegerilor anticipate", a declarat Dimitris Stratoulis, adjunctul ministrului grec pentru Afaceri Sociale.

Ministrul grec al Economiei, George Stathakis, a catalogat drept "inacceptabile" condiţiile prezentate de creditorii internaţionali - Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană şi Fondul Monetar Internaţional.

"Guvernul nostru are mandat să menţină ţara în zona euro şi să obţină un acord mai bun..., să modifice condiţiile acordului cu partenerii europeni. Grecia trebuie să rămână în zona euro", a precizat Stathakis.

Guvernul Greciei a cerut în mod oficial, joi seară, Fondului Monetar Internaţional (FMI) amânarea până la sfârşitul lunii iunie a ratelor care au scadenţa luna aceasta, primind un răspuns pozitiv. Grecia are o datorie totală de 320 de miliarde de euro, dintre care 65% către ţări din zona euro şi către FMI, iar 8,7% către Banca Centrală Europeană (BCE). Guvernul de la Atena mai are de primit din partea instituţiilor financiare 7,2 miliarde de euro prin programul de susţinere financiară de 240 de miliarde de euro care se încheie în această lună.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici