Grecia iese de sub incidenţa procedurii de deficit excesiv, impusă de UE. "După mulţi ani de dificultăţi, finanţele ţării sunt mai bune"

Statele din Uniunea Europeană au aprobat luni propunerea Comisiei europene de a închide procedura disciplinară împotriva Greciei, asupra deficitului excesiv, în urma îmbunătăţirii situaţiei fiscale a ţării, potrivit Reuters.

658 afișări
Imaginea articolului Grecia iese de sub incidenţa procedurii de deficit excesiv, impusă de UE. "După mulţi ani de dificultăţi, finanţele ţării sunt mai bune"

Grecia iese de sub incidenţa procedurii de deficit excesiv, impusă de UE. "După mulţi ani de dificultăţi, finanţele ţării sunt mai bune"

Iniţiativa, în mare parte simbolică, trimite mesajul că finanţele publice ale Greciei sunt din nou sub control, notează Reuters.

Statele Uniunii Europene au susţinut recomandarea Comisiei Europene de a încheia procedura de deficit excesiv.

„După mulţi ani de dificultăţi, finanţele Greciei sunt mai bune. Decizia de azi este, astfel, bine primită”, a transmis ministrul de Finanţe al Estoniei, Toomas Toniste.

Potrivit reglementărilor Uniunii Europene, statele trebuie să îşi menţină deficitul bugetar sub 3% din Produsul Intern Brut (PIB). Grecia a avut un excedent bugetar de 0,7% în 2016, dar este aşteptată să îşi păstreze deficitul sub ţinta de 3%.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici