Grecia, primul loc în topul ţărilor din zona euro unde oamenii lucrează mai puţin decât îşi doresc

Grecia ocupă primul loc în clasamentul ţărilor din zona euro unde oamenii lucrează mai puţine ore decât îşi doresc, neavând un program de muncă cu normă întreagă sau un loc de muncă, potrivit datelor din al treilea trimestru din 2016 ale Eurostat, citate de Bloomberg.

504 afișări
Imaginea articolului Grecia, primul loc în topul ţărilor din zona euro unde oamenii lucrează mai puţin decât îşi doresc

Grecia, primul loc în topul ţărilor din zona euro unde oamenii lucrează mai puţin decât îşi doresc (Imagine: Hepta/ Arhiva Foto Mediafax)

Aproape 31% din forţa de muncă actuală şi potenţială din Grecia nu are un program de muncă cu normă întreagă sau nu lucrează deloc, scrie Bloomberg.

Forţa de muncă din Grecia intră în categoria U-6, a celor care lucrează mai puţin decât îşi doresc, categorie care îi include pe cei care nu au loc de muncă, pe cei care lucrează cu jumătate de normă din motive economice şi pe cei dispuşi să muncească, dar nu caută în mod activ un loc de muncă.

Grecia este urmată în clasament de Spania, Italia şi Cipru.

La polul opus, puţin peste 9% din germani intră în categoria celor care lucrează mai puţin decât îşi doresc, acesta fiind cel mai bun rezultat dintre cele înregistrate de cele 19 ţări din zona euro, unul apropiat de cel din Statele Unite.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici