Grecia va primi 8 miliarde de euro în luna noiembrie de la FMI şi UE

Grecia va primi 8 miliarde euro în luna noiembrie de la FMI şi UE după ce rapoartele misiunii comune la Atena a reprezentanţilor Comisiei Europene, FMI şi BCE, care s-a încheiat marţi, vor fi avizate de către miniştrii Finanţelor din zona euro şi Consiliul Director al FMI.

451 afișări
Imaginea articolului Grecia va primi 8 miliarde de euro în luna noiembrie de la FMI şi UE

Grecia va primi 8 miliarde de euro în luna noiembrie de la FMI şi UE (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Odată ce Eurogroup şi Consiliul Director al FMI vor aproba concluziile celei de-a cincea evaluări, următoarea tranşă de 8 miliarde euro (5,8 miliarde euro din partea statelor membre şi 2,2 miliarde euro de la FMI) va deveni disponibilă, cel mai prbabil, la începutul lunii noiembrie", se arată într-un comunicat transmis marţi de delegaţia CE, FMI şi BCE.

Tranşa de 8 miliarde euro face parte din programul de finanţare de 110 miliarde euro convenit în mai 2010.

Inspectorii CE, FMI şi BCE au arătat că Grecia va rata ţinta de deficit din acest an, iar pentru a o respecta pe cea de anul viitor va fi necesară "implementarea decisivă" a măsurilor de austeritate.

Pentru atingerea obiectivelor din 2013-2014, creditorii externi ai Greciei consideră că vor fi necesare măsuri suplimentare.

De asemenea, instituţiile financiare internaţionale anticipează că recesiunea va fi mai severă decât estimau în luna iunie, iar revenirea economiei ar putea avea loc numai începând din anul 2013.

Oficialii CE, FMI şi BCE au criticat procesul de implementare a reformelor convenite de Grecia cu instituţiile financiare internaţionale, calificându-l drept "neuniform".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici