Greva la CFR s-a terminat. Angajaţii au reluat activitatea după ce contractul de mentenanţă cu SCRL Braşov a fost semnat

CFR Călători a semnat joi, contractul de mentenanţă cu Societatea de Reparaţii SCRL Braşov, la intervenţi ministrului Transporturilor, Lucian Bode, iar protestul celor peste 1.300 de angajaţi s-a finalizat, iar activitatea trenurilor a fost reluată, potrivit unui comunicat de presă.

2322 afișări
Imaginea articolului Greva la CFR s-a terminat. Angajaţii au reluat activitatea după ce contractul de mentenanţă cu SCRL Braşov a fost semnat

Angajaţii din depourile CFR au intrat în grevă: Programul a zeci de trenuri a fost afectat

UPDATE CFR Călători a semnat contractul de mentenanţă cu SCRL Braşov şi activitatea a fost reluată

La solicitarea ministrului Lucian Bode, astăzi, 16 ianuarie 2020, a avut loc întâlnirea managementului CFR Călători cu reprezentanţii salariaţilor Societăţii de Reparaţii "CFR SCRL Braşov" S.A. În contextul protestelor organizate la nivelul Societăţii de Reparaţii "CFR SCRL Braşov" S.A., ministrul Lucian Bode le-a cerut celor două părţi să poarte discuţii astfel încât în cel mai scurt timp să fie reluată activitatea.

”Aşa cum am spus şi la întâlnirea cu sindicatele din calea ferată din această săptămână, dialogul este singura cale de rezolvare a problemelor pe care le aveţi. În lipsa dialogului, problemele nu se rezolvă de la sine iar starea de conflict poate escalada. De aceea vă solicit să discutaţi până când veţi găsi o soluţie de compromis. Trebuie să vă gândiţi în permanenţă că prestaţi un serviciu public şi orice întârziere sau anulare de tren îi afectează în primul rând pe români. Nu uitaţi că sunteţi aici să găsiţi soluţii iar acest lucru trebuie să îl faceţi cât mai repede. Normal era să nu ajungeţi în această situaţie, normal era să vă rezolvaţi rapid orice divergenţă” a spus ministrul Lucian Bode.

În urma discuţiilor tuturor factorilor implicaţi, activitatea CFR SCRL a fost reluată.

Ştire iniţială:

Circa 1.300 de angajaţi ai CFR care se ocupă cu lucrările de mentenanţă au intrat joi dimineaţă în grevă, potrivit informaţiilor MEDIAFAX. Programul a aproximativ 20 de trenuri a fost afectat.

Angajaţii care au intrat în grevă lucrează în depouri pentru lucrările de mentenanţă a locomotivelor. Este vorba despre depourile din toată ţara, inclusiv cele din Bucureşti, Cluj, Iaşi, Ploieşti, Braşov şi Timişoara.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici