Greva piloţilor Air France ar putea avea un impact de 500 de milioane de euro

Greva record a piloţilor Air France, care a afectat compania pe parcursul a două săptămâni luna trecută, ar putea avea un impact "de ordinul a 500 de milioane de euro" pentru anul 2014, a anunţat, miercuri, grupul Air France-KLM.

76 afișări
Imaginea articolului Greva piloţilor Air France ar putea avea un impact de 500 de milioane de euro

Greva piloţilor Air France ar putea avea un impact de 500 de milioane de euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conflictul, lansat de piloţii care s-au opus proiectului Air France de a se extinde în sectorul low cost, prin filiala Transavia, a provocat în luna septembrie o scădere cu 15,9% a traficului de pasageri şi cu 17,7% a traficului de mărfuri.

Impactul grevei asupra rezultatelor financiare pentru cel de-al treilea trimestru este evaluat de conducerea grupului franco-olandez între 320 şi 350 de milioane de euro, dar suma riscă să crească, iar grupul se teme că până la sfârşitul anului se va confrunta cu o scădere a numărului de clienţi.

De altfel, grupul Air France-KLM a observat în perioada cuprinsă între începutul şi sfârşitul grevei (din 15 până în 18 septembrie) o rată a rezervărilor pentru lunile următoare mai redusă decât de obicei.

În consecinţă, impactul grevei asupra încasărilor ar putea fi de "ordinul a 500 de milioane de euro", potrivit grupului franco-olandez, care se aşteapta anterior la profit cuprins între 2,2 şi 2,3 miliarde de euro, estimare redusă între timp la o sumă cuprinsă între 1,7 şi 1,8 miliarde.

Statul francez este acţionar în proporţie de aproximativ 16 la sută al grupului Air France-KLM, numărul doi european în transportul aerian după Lufthansa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici