Grupul chinez Huawei ar fi interesat să preia Nokia pentru a deveni lider pe piaţa smartphone

Huawei ar fi interesat să preia Nokia pentru a deveni cel mai mare producător de smartphone-uri la nivel mondial, a declarat un director din cadrul grupului chinez.

978 afișări
Imaginea articolului Grupul chinez Huawei ar fi interesat să preia Nokia pentru a deveni lider pe piaţa smartphone

Grupul chinez Huawei ar fi interesat să preia Nokia pentru a deveni lider pe piaţa smartphone (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Luăm în calcul astfel de achiziţii. Poate că o fuziune ar putea oferi sinergii, dar totul depinde de dispoziţia Nokia. Noi suntem deschişi", a declarat la Londra Richard Yu, preşedintele diviziei Huawei de produse destinate consumatorilor, citat de Financial Times.

Huawei a prezentat marţi seară, la Londra, modelul Ascend P6, cu sistem de operare Android, care, cu o grosime de 6,18 milimetri, este cel mai subţire smartphone apărut până în prezent.

Deşi nu a preluat nicio companie mare, Huawei a devenit al treilea mare producător de smartphone-uri la nivel mondial.

Surse apropiate grupului au îndemnat la prudenţă, deoarece în prezent nu este discutată nicio tranzacţie semnificativă.

Comentariile lui Richard Yu subliniază însă progresele rapide reuşite de companie şi ambiţia de a ataca poziţiile Samsung Electronics şi Apple, liderii pieţei smartphone.

Yu anticipează că piaţa se va consolida, urmând să se stabilieze în jurul a 3-4 companii mari.

De asemenea, el a afirmat că platforma Microsoft Windows Phone, utilizată de Nokia şi regăsită de asemenea pe unele modele Huawei, este "slabă". Majoritatea smartphone-urilor Huawei utilizează sistemul de operare Android dezvoltat de Google.

"Este dificil de anticipat dacă Windows Phone va avea succes - are o cotă de piaţă foarte mică. Sistemul este slab, dar necesită achiziţionarea unei licenţe. Asta nu este bine. Android este gratis", a afirmat executivul Huawei.

Huawei investeşte masiv în tehnologie de ultimă generaţie pentru a rivaliza modelele de top de pe piaţă. Ascend P6, prezentat marţi la Londra, reprezintă cea mai ambiţioasă lansare efectuată vreodată de Huawei pe peţele occidentale. Smartphone-ul are specificaţii tehnice apropiate celor mai recente gadget-uri de la Samsung sau Apple, însă va fi disponbil la un preţ mai mic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici