Grupul de modă PVH, care deţine Calvin Klein şi Tommy Hilfiger, lucrează cu 5 fabrici din România

Cinci fabrici din România, cu afaceri cumulate de 72 mil. lei anul trecut şi cu un total de 570 de salariaţi, îşi fac loc pe lista de furnizori a gru­pului american de modă PVH, ce deţine în portofoliu mai multe branduri, dintre care cele mai cunoscute sunt Calvin Klein şi Tommy Hilfiger.

7984 afișări
Imaginea articolului Grupul de modă PVH, care deţine Calvin Klein şi Tommy Hilfiger, lucrează cu 5 fabrici din România

România este o piaţă relativ mică în ecosistemul de furnizori al gigantului PVH, care are în total 700 de fabrici partenere împărţite în diferite colţuri de lume. O bună parte din producţie, ca în cazul majorităţii mărcilor de modă, se realizează în Asia, un continent cunoscut pentru costurile mici şi pentru numărul mare de fabrici. Situaţia nu diferă nici în cazul grupului ce deţine Calvin Klein şi Tommy Hilfiger, care lucrează în state precum Vietnam sau Bangladesh cu zeci de unităţi de producţie. În România, sunt doar cinci fabrici partenere, conform datelor aferente finalului de an 2021, iar acestea realizează accesorii, precum curele, dar şi încălţăminte şi alte bunuri de maro­chinărie. Gigantul nu deţine producţie proprie pe plan local.

Toţi furnizorii din România sunt înca­draţi în categoria „Level 1“, cea mai impor­tantă, e vorba de companii care realizează bunuri finite, ce implică mai multă muncă manuală. Cea de-a doua categorie de furnizori e „Level 2“, companii responsabile pentru croire, realizare de tipare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici