Grupul francez Lactalis va prelua Albalact

Acţionarii Albalact Alba Iulia (ALBZ) au încheiat un acord cu Lactalis, în urma căruia grupul francez va prelua cea mai mare companie locală din industria laptelui.

4858 afișări
Imaginea articolului Grupul francez Lactalis va prelua Albalact

Grupul francez Lactalis va prelua Albalact

Acţionarii Albalact Alba Iulia (ALBZ) au încheiat un acord cu Lactalis, în urma căruia grupul francez va prelua cea mai mare companie locală din industria laptelui.

"Lactalis a încheiat un contract cu acţionarii vânzători care deţin cumulat 70,3% din capitalul social al Albalact (...) având drept obiect dobândirea tuturor acţiunilor deţinute de acţionarii vânzători", arată Albalact, într-un comunicat.

Acţionarii la care face referire Albalact sunt Raul Ciurtin, Lorena Beatrice Ciurtin, Crisware Holdings Limited, Croniar Holdings Limited şi RC2 (Cyprus) Limited.

Aceştia s-au angajat să vândă participaţiile lor, însumând 70,3%, într-o ofertă de preluare care urmează să fie iniţiată de Lactalis pentru preluarea a 100% din Albalact.

În urma anunţului Albalact, acţiunile companiei au crescut la BVB cu 14,8%, aproape de maximul permis într-o şedinţă, la 0,38 lei pe acţiune.

Compania din Alba Iulia arată în comunicat că înţelegerea dintre acţionari şi grupul francez necesită aprobarea Consiliului Concurenţei.

Preţul pe acţiune va fi determinat prin deducerea din suma de 407,3 milioane lei a datoriei nete ajustate.

"Preţul final pe acţiune în cadrul ofertei publice de preluare va fi calculat numai după îndeplinirea condiţiilor precedente, cu puţin timp înainte de depunerea documentaţiei aferente ofertei de preluare. Iniţierea ofertei de preluare şi preţul din cadrul ofertei de preluare sunt supuse în continuare obţinerii tuturor aprobărilor relevante din partea Autorităţii de Supraveghere Financiară din România.

Exclusiv în scop exemplificativ şi în baza unei datorii nete ajustate de 118,2 milioane RON la data de 30 septembrie 2015, din formula de calcul ar reieşi un preţ per acţiune de 0,4543 RON. Preţul exemplificativ de 0,4543 RON per acţiune include o primă de aproximativ 37% la preţul de închidere de tranzacţionare pe Bursa de Valori Bucureşti la data de 27 ianuarie 2016. Acest calcul se bazează pe date financiare istorice ale Albalact şi nimeni nu îşi poate întemeia în nici un fel decizia de a investi sau orice altă decizie în legătură cu acţiunile Albalact pe un astfel de calcul. Având în vedere condiţiile precedente din contractul dintre Acţionarii Vânzători şi Lactalis şi cerinţa de a determina preţul la o dată ulterioară, nu există certitudine că acest contract va fi implementat sau că va fi implementat la preţul prevăzut în exemplul de mai sus", notează compania.

Albalact este cea mai mare societate cu capital majoritar local în industria laptelui. Înfiinţată în 1971, Albalact a fost transformată în societate pe acţiuni în anul 1990 şi privatizată în 1999. În prezent, Raul Ciurtin şi soţia lui deţin 41% din acţiuni, prin două firme din Cipru.

Albalact deţine 99,01% din acţiunile Rarăul Câmpulung Moldovenesc şi 100% din firma de logistică Albalact Logistic SRL, având peste 1.000 angajaţi în toate cele trei entităţi.

Albalact comercializează produse proaspete, pasteurizate şi UHT sub brandurile Zuzu, Fulga, Rarăul, Albalact şi Poiana Florilor.

Lactalis este lider la nivel mondial în industria procesării laptelui, deţinând branduri precum President şi Parmalat. Grupul are 75.000 de angajaţi şi peste 200 de fabrici, în 43 de ţări, raportând anul trecut o cifră de afaceri de 17 miliarde euro.

În România, grupul a cumpărat, în 2008, brandul LaDorna, de la omul de afaceri Jean Valvis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici