Grupul MOL a cumpărat 14 perimetre petroliere în Marea Nordului. Cât a costat investiţia

Grupul ungar de petrol şi gaze MOL, prezent în România pe piaţa distribuţiei de carburanţi, a cumpărat pentru 375 milioane de dolari 14 perimetre petroliere în Marea Nordului de la compania Wintershall, controlată de grupul germen BASF.

190 afișări
Imaginea articolului Grupul MOL a cumpărat 14 perimetre petroliere în Marea Nordului. Cât a costat investiţia

Grupul MOL a cumpărat 14 perimetre petroliere în Marea Nordului. Cât a costat investiţia

"Tranzacţia are o valoare strategică întrucât grupul MOL intenţionează să îşi îmbunătăţească experienţa de operare în larg şi să obţină noi creşteri în această regiune, dar generează în acelaşi timp o majorare imediată a rezervelor precum şi a perspectivelor producţiei pe termen mediu", potrivit unui comunicat al grupului ungar.

Prin această achiziţie, MOL vizează menţinerea şi creşterea producţiei de hidrocarburi.

Pe lângă tranzacţie, MOL şi Wintershall au semnat un memorandum strategic de cooperare pentru a dezvolta parteneriatul şi a urmări oportunităţi comune în sectorul de explorare şi producţie atât în Marea Nordului, cât şi în zona Orientului Mijlociu.

Grupul MOL are operaţiuni în peste 40 de ţări şi aproximativ 28.000 de angajaţi în întreaga lume.

Wintershall este o subsidiară a BASF Ludwigshafen, activă în sectorul explorării şi producţiei de petrol şi gaze naturale. Compania are peste 2.500 de angajaţi în 40 de ţări şi este cel mai mare producător de petrol şi gaze din Germania.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici