Gură neaşteptată de oxigen pentru guvernul Grindeanu: 400 mil. € la buget

Guvernul ar putea beneficia de un venit suplimentar la buget de 400 mil. euro în urma deciziei favorabile României în procesul pe care l-a avut cu compania italiană de utilităţi Enel, ceea ce va reprezenta o gură de oxigen pentru veniturile buge­ta­re, tensionate în acest an ca urmare a reducerii de taxe.

4068 afișări
Imaginea articolului Gură neaşteptată de oxigen pentru guvernul Grindeanu: 400 mil. € la buget

Cele 400 mil. euro ar reprezenta, dacă vor intra anul acesta la buget, circa 0,25% din PIB, semnificativ în condiţiile în care deficitul bugetar este prevăzut la 2,96% din PIB, iar pe primele două luni veniturile sunt în scădere nominală faţă de anul trecut, scrie Ziarul Financiar.

Reprezentanţii Enel s-au de­cla­rat dispuşi să achite încă de anul acesta prejudiciul stabilit faţă de sta­tul ro­mân, după ce Curtea de Ar­bi­traj de la Paris a decis ca italienii să res­tituie circa 400 mil. euro Ro­mâniei.

Com­pa­nia se obli­gase să achi­zi­ţioneze o parte sau în­tre­gul pachet de 23,57% din ac­ţiunile fostei Elec­trica Muntenia Sud.

„Avem posibilitatea să plătim anul acesta acea datorie de 401 mi­lioane de euro către statul român într-o singură tranşă. Vom respecta decizia luată de Curtea de la Paris. Vrem să lăsăm în urmă această pro­blemă şi să ne ocupăm de investiţiile pe care le avem în plan în România“, a spus ieri Georgios Stassis, country manager Enel în România.

Pe de altă parte, compania a anunţat un buget total de investiţii de 329 de milioane de euro pe piaţa locală până la sfârşitul anului viitor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici