Guvern: 2.405 milioane lei pentru înlăturarea efectelor produse de secetă în Delta Dunării

Guvernul a aprobat, miercuri, suplimentarea bugetului Ministerului Mediului cu suma de 2.405 milioane lei din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2015 pentru înlăturarea efectelor produse de secetă în Delta Dunării.

166 afișări
Imaginea articolului Guvern: 2.405 milioane lei pentru înlăturarea efectelor produse de secetă în Delta Dunării

Guvern: 2.405 milioane lei pentru înlăturarea efectelor produse de secetă în Delta Dunării (Imagine: Adrian Stoicoviciu/Mediafax Foto)

"Începând cu luna iunie 2015, fluviul Dunărea a avut scăderi semnificative de debit, ceea ce a dus la scăderi alarmante ale nivelurilor în bazinele acvatice naturale. Această situaţie a afectat traseele de aprovizionare a populaţiei locale, făcând imposibilă navigaţia în zonă", se arată într-un comunicat de presă al Guvernului, precizându-se, totodată, că se impune, realizarea "în regim de urgenţă" a unor lucrări de decolmatare a canalelor pentru a asigura atât accesul şi aprovizionarea populaţiei, cât şi pentru a se evita dereglarea echilibrelor ecologice, în special a celor care privesc speciile protejate.

În acelaşi context, Guvernul precizează că amplasamentele tronsoanelor de canale, japşe şi gârle "prevăzute a se decolmata în această etapă" fac parte din domeniul public de interes naţional aflat în administrarea Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, dar sunt încadrate în totalitate în zonele tampon şi economice, unde sunt permise acţiuni pentru asigurarea regimului hidrologic optim în Delta Dunării.

Suplimentarea bugetară va permite decolmatarea a peste 33 kilometri de canale, japşe şi gârle, fiind estimată excavarea a peste 184.000 metri cubi de aluviuni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici