Guvernatorul Băncii Angliei, Mark Carney, ar putea anunţa cât va mai rămâne în funcţie

Anunţul de politică monetară pe care guvernatorul Băncii Angliei, Mark Carney, îl va face ar putea să nu fie cel mai important de săptămâna aceasta, scrie Bloomberg.

527 afișări
Imaginea articolului Guvernatorul Băncii Angliei, Mark Carney, ar putea anunţa cât va mai rămâne în funcţie

Guvernatorul Băncii Angliei ar putea anunţa cât va mai rămâne în funcţie (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Economiştii susţin că temerile legate de Brexit şi scăderea lirei, care ar putea duce la creşteri puternice de preţuri, ar putea duce la renunţarea scăderii dobânzii de politică monetară pe 3 noiembrie.

Totuşi, guvernatorul Băncii Angliei ar putea de asemenea să anunţe cât de multă vreme va rămâne în poziţia actuală, o decizie care are ramificaţii puternice asupra economiei, într-o perioadă de schimbări puternice.

În weekend, mai multe ziare locale din Anglia au raportat că Mark Carney se pregăteşte să îşi părăsească poziţia de guvernator în 2018, rămânând la mandatul de 5 ani cu care a fost de acord când a fost numit, în timp ce Financial Times spune că va duce la capăt întreagul mandat de 8 ani, până în 2021.

Banca Angliei nu a comentat încă, iar o decizie oficială nu a fost pronunţată de către guvernator. În contextul speculaţiilor legate de durata mandatului guvernatorului, Ministrul Afacerilor Greg Clark l-a susţinut pe Carney să rămână pe poziţia actuală în cadrul Băncii Angliei.

”Cred că Mark Carney a făcut o treabă excelentă în timpul mandatului”, a spus el.

Carney, în vârstă de 51 de ani, a spus că orice decizie legată de viitorul său la Banca Angliei va fi pentru motive personale. Aceasta ar putea venea la sfârşitul unui an turbulent. Anunţul ar putea fi făcut cel mai devreme joi, când va ţine o conferinţă de presă în care va explica ultima decizie de politică monetară a Băncii Angliei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici