Guvernatorul Băncii Angliei: Poziţia dominantă a dolarului ar putea fi înlocuită cu o monedă digitală

Mark Carney, guvernatorul Băncii Angliei, a contestat poziţia dolarului ca monedă a rezervei mondiale argumentând că ar putea fi înlocuită cu o monedă digitală pentru a pune capăt împotmolirii economiilor cared au generat 10 ani de inflaţie scăzută, transmite The Guardian.

497 afișări
Imaginea articolului Guvernatorul Băncii Angliei: Poziţia dominantă a dolarului ar putea fi înlocuită cu o monedă digitală

Guvernatorul Băncii Angliei: Poziţia dominantă a dolarului ar putea fi înlocuită cu o monedă digitală

Oferind exemplul lirei ca monedă a tranzacţiilor oficiale la nivel international, de acum 100 de ani, Carney a declarat că dolarul a atins un nivel unei poziţii dominante, ceea ce îl determină să funcţioneze drept barieră în calea redresării durabile.

Acesat a spus că o nouă monedă digitală susţinută de un grup mare de naţiuni va debloca fondurile în dolari pe care guvernele le constituie în prezent poliţă de asigurare pentru perioadele incerte.

Guvernele stochează dolari pentru a se asigura în faţa schimbărilor din economia Statelor Unite, care în ultimele timpuri s-au intensificat, şi au determinat o creştere semnificativă a costurilor împrumuturilor.

„Influenţa dolarului asupra condiţiilor financiare globale ar putea scădea, în mod similar, dacă ar fi creată o arhitectură financiară în jurul noii [monede digitale] care să demonteze poziţia dominantă a dolarului pe piaţa de credite. Prin reducerea influenţei SUA asupra ciclului financiar global, acest lucru ar contribui la reducerea volatilităţii fluxurilor de capital către economiile de piaţă emergente " a susţinut Mark Carney.

Taguri:
monedă,
virtuală,
dolar

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici