Guvernul a APROBAT proiectul de buget. Executivul va trimite parlamentarilor observaţiile primite marţi

Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri proiectul de buget pentru 2016, urmând ca în intervalul orar 14.00-16.00 să se desfăşoare dezbaterea publică cu societatea civilă, iar observaţiile primite din partea organizaţiilor şi cetăţenilor până marţi seară vor fi transmise parlamentarilor.

298 afișări
Imaginea articolului Guvernul a APROBAT proiectul de buget. Executivul va trimite parlamentarilor observaţiile primite marţi

"În cursul serii (marţi seara - n.r.) au venit peste 100 de elemente de luat în considerare, observaţii pe care participanţii la dezbaterea publică le-au trimis Ministerului pentru Dialog Civic, unele sunt punctuale, altele foarte generale, au fost şi întrebări cum se alocă banii. O parte dintre acestea le-am introdus deja în proiect, unele se reflectau deja, pe altele trebuie să explicăm de ce n-au fost introduse", a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, după şedinţa de guvern.

El a arătat că este binevenit procesul de consultare şi explicare, menţionând că miniştrii care vor participa la dezbatere vor fi pregătiţi cu clarificări.

”Vom pune la dispoziţia Parlamentului observaţiile pe care le-am primit, suntem deschişi să le punem la dispoziţie toate observaţiile, dacă vor dori să le ia în considerare şi să aducă amendamente proiectului de buget", a spus Suciu.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a precizat că dezbaterea publică asupra bugetului a fost mutată de la Palatul Victoria la Palatul Parlamentului, din motive de securitate pentru vizita premierului britanic David Cameron cu prim-ministrul Dacian Cioloş, întrucât nu se ştia exact ora la care acesta va sosi la Guvern.

"Între timp, s-a stabilit ora, vine la 15.30, vor fi oportunităţi de imagini şi de a surprinde momentul primirii, însă nu vor fi declaraţii de presă la Palatul Victoria după întâlnire. Vom organiza o declaraţie a premierului undeva între 17.00 şi 18.00, în funcţie de declaraţiile de la Cotroceni, pentru a nu ne suprapune cu declaraţiile", a adăugat Suciu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici