Guvernul a convenit cu FMI ca salariul minim să nu crească mai mult de 670 lei

Guvernul a convenit cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană ca salariul minim să nu fie majorat cu mai mult de rata inflaţiei din ultimii doi ani, respectiv până la 670 de lei, a anunţat, marţi, Gheorghe Gherghina, secretar de stat în Ministerul Finanţelor.

21 afișări
Imaginea articolului Guvernul a convenit cu FMI ca salariul minim să nu crească mai mult de 670 lei

Guvernul a convenit cu FMI ca salariul minim să nu crească mai mult de 670 lei (Imagine: Mediafax Foto)

El a precizat că limita până la care poate fi majorat salariul minim a fost "tranşată" prin scrisoarea de intenţie convenită cu FMI.

"Chestiunea a fost tranşată şi în scrisoarea cu FMI si CE, că Guvernul nu poate să-l crească cu mai mult decât inflaţia pe ultimii doi ani, 670 lei", a spus secretarul de stat.

Potrivit acestuia, un număr de 71.000 bugetari au în prezent salariul minim.

Secretarul de stat a mai precizat că dacă sindicatele şi patronatele ajung la un acord privind salariul minim din contractul colectiv naţional la 750 lei, de exemplu, această valoare nu va fi aplicată şi pentru bugetari.

Premierul Emil Boc a declarat, săptămâna trecută, că salariul minim va creşte la un nivel care va fi stabilit în urma discuţiilor cu sindicatele, iar prin legea salarizării unitare va fi recuperată anul viitor o parte din pierderea salarială suferită în 2010, dar strict în raport cu posibilităţile bugetare.

Şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, a afirmat la rândul său atunci că decizia privind stabilirea nivelului salariului minim va fi luată după ce Guvernul va discuta cu partenerii sociali, patronate şi sindicate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici